25.03.2013
Элегантный юбилей французского коньячного дома CAMUS / Elegant anniversary of the French cognac house of CAMUS

Тонким ароматом фиалок начался ланч в ознаменование 150-летнего юбилея знаменитого коньячного дома Camus. Гостям предлагали попробовать оригинальный коктейль, созданный по случаю юбилея из частей Camus VSOP Elegance, шампанского и фиалкового ликера.

The lunch in commemoration of 150-year anniversary of the well-known cognac house of Camus began delicate aroma of violets. To guests suggested to taste the original cocktail created on the occasion of anniversary from parts of Camus VSOP Elegance, champagne and liqueur from violets.

Camus

Camus

Перед презентацией каждого гостя лично приветствовал владелец коньячного дома Camus в четвертом поколении — Жан-Поль Камю. Собравшись вокруг импровизированного колеса истории, представитель компании поведал вехи истории Дома и предложил продегустрировать коньяки, которые были созданы владельцами компании в различные века.

Before presentation of each guest the owner of the cognac house of Camus in the fourth generation — Jean-Paul Camus personally welcomed. Having gathered round the improvised wheel of history, the representative of the company told milestones of history of the House and offered tasting degustation cognacs which were created by owners of the company in various centuries.

История этого коньячного дома началась в 1863 году, когда Жан-Батист Камю основал компанию La Grande Marque, впоследствии переименованную в Camus – La Grade Marque. С приходом в бизнес его сыновей, Эдмон наладил выпуск коньяка в бутылках, а Гастон расширил экспортное направление. Пятнадцать лет спустя дом Camus получил статус официального поставщика двора российского императора Николая II. В 1932 году Мишель Камю, сын Гастона, присоединился к компании, разработав новое направление поставок коньяка через каналы рынка беспошлинной торговли и начал сотрудничество с магазинами duty-free по всему миру. Главный гость вечера, Жан-Поль Камю, пришел в компанию в 1977 году, в качестве мастера купажа. Именно благодаря ему, компания сохранила свои лидерские позиции и усилила свое влияние на азиатских рынках. Гостям было предложено продегустировать миллезимный коньяк Borderies XO, который стал производиться благодаря Жан-Полю и поныне является “визитной карточкой” дома Camus.

The history of this cognac house began in 1863 when Jean-Baptiste Camus founded the La Grande Marque company subsequently renamed into Camus – La Grade Marque. With arrival to business of his sons, Edmon adjusted production of cognac in bottles, and Gaston expanded the export direction. Fifteen years later the house of Camus were received by the status of the official supplier of a yard of the Russian emperor Nikolay II. In 1932 Michel Camus, Gaston's son, joined the company, having developed the new direction of supply of cognac via channels of the market of duty-free trade and began cooperation with duty-free shops worldwide. The main guest of evening, Jean-Paul Camus, came to the company in 1977, as the master of a blend. Exactly thanks to it, the company kept the leader positions and strengthened the influence in the Asian markets. It was offered to guests to taste millezimny Borderies XO cognac which began to be made thanks to Jean-Paul and until now is "card" of the house of Camus.

Camus

Нового президента Дома Camus Сирила Камю, Жан-Поль представил цитатой его иронического высказывания: “Делать превосходный коньяк легко. Все, что для этого нужно, — это прадед, дед и отец, которые делали это до тебя”. Карьера Сирила началась в 1994 году, когда он стал директором по торговым связям в Китае. Уже через четыре года он был назначен директором по маркетингу и развитию. Благодаря его таланту на свет появился Camus Extra Elegance — исключительный купаж коньячных спиртов, в основном из регионов Бордери, Гран-Шампань и Петит-Шампань, — собравший 4 высшие награды на международных профессиональных конкурсах.

The new president of the House of Camus Cyril Camus, Jean-Paul presented the quote of his ironical statement: "Easy to do excellent cognac. Everything that for this purpose is necessary — this is great-grandfather, the grandfather and the father who did it to you". Cyril's career began in 1994 when he became the director of commercial relations in China. In four years he was appointed the marketing director and to development. Thanks to his talent on light there was Camus Extra Elegance — an exclusive blend of cognac alcohols, generally from Borderi's regions, Gran-Champagne and the Brevier Champagne — the collected 4 highest awards at the international professional competitions.

Camus

Camus

После исторического экскурса и пресс-конференции, гостям предложили насладиться обедом, который был составлен шеф-поваром ресторана Les Menus. К каждому блюду предлагались различные варианты коньяка и вин.

After historical digression and a press conference, to guests suggested to take pleasure in a dinner which was made by the chef of Les Menus restaurant. To each dish various options of cognac and wines were offered.

Camus

Camus

Camus

Однако главным сюрпризом, стала презентация Cuvee 5.150, купажа из пяти благородных коньяков, каждый из которых символизирует богатое наследие всех создателей в развитии компании. Первый эксклюзивный выпуск Cuvee 5.150 составляет 1492 декантера, 150 из которых получили индивидуальные номера следующего образца: 001/150/1492 их обладателями станут только 150 эстетов и коллекционеров. Каждый из первых 150 декантеров будет сопровождаться миниатюрным графином на 100 мл., содержащим образец коньяка высочайшего качества, взятый Мастером непосредственно перед тем, как коньяк был разлит по бутылкам.

However the presentation Cuvee 5.150, a blend from five noble cognacs became the main surprise, each of which symbolizes a rich heritage of all founders in company development. The first exclusive release of Cuvee 5.150 makes 1492 decanters, 150 from which got individual numbers of the following sample: 001/150/1492 of their owners become only 150 esthetes and collectors. Each of the first 150 decanters will be accompanied by a tiny decanter on 100 ml. containing a sample of cognac of the highest quality, taken by the Master how cognac was poured on bottles.

Camus

Безусловно, дом Camus неустанно развивается и не намерен останавливаться на достигнутом. В этот юбилейный год, будет представлен обновленный сайт, а также канал на YouTube, где можно будет узнать все новости бренда.

Certainly, Camus house continued develops and doesn't intend to stop on the reached. This anniversary year, the updated site, and also the channel on YouTube where it will be possible to learn all news of a brand will be presented.

Отмечу, что для меня этот ланч стал настоящим путешествием в мир ароматов, вкусовых интерпретаций и эстетического удовольствия. Надеюсь, что Camus и в будущем будет удивлять нас новыми открытиями, закрепленными французскими традициями мастерства.

I will note that for me this lunch became the real travel to the world of aromas, flavoring interpretations and esthetic pleasure. I hope that Camus and in the future will surprise us with the new opening fixed by the French traditions of skill.

___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________